Leestijd: 3 minuten

Mijn naam is Laura. Ik beweeg me volop in de wereld van de LHBTQ+ wereld. Ik ben zelf bi, heb geweldige kinderen, een gay-zoon (25), dochter (23) en als extraatje nog een zoontje (10) van een donorstel, deze heeft dus 2 vaders en 2 moeders. Daarnaast maak ik hobbymatig kleding voor drags.

Oftewel… stof genoeg om over te praten in mijn drukke en nooit saaie leven.

Mijn zoon houdt zijn hart vast nu ik columns ga schrijven. Tja, zo zijn moeders. In ieder geval déze wel. Ik vind het volkomen normaal om zijn hele liefdesleven op straat te gooien. Álle belevenissen met zijn vrienden, scharreltjes en gewonnen en verloren liefdes zullen de revue passeren. Tenminste, daar is hij bang voor. Snap ik wel. Lijkt me leuk voor ouderen die daardoor terugdenken aan hun eigen jeugd in de gayscene. Misschien ook leuk voor de herkenning van zijn leeftijdsgenoten. Of misschien heel geschikt voor iemand die daar anders over denkt en daar nu extra bevestiging in vindt. Maar zeker níet geschikt voor ouders die net de coming out van hun kind hebben beleefd en zich voorzichtig wat willen verdiepen in de materie.

Uiteraard vind ik dat ik de knapste zoon heb van de wereld, vindt hij zelf ook. Toen hij nog klein was, scheidde ik van zijn vader en kreeg ik een vriendin. In die volgorde ongeveer. Tim groeide verder op met twee moeders (per keer) in zijn huishouden. Per keer als zijnde een paar meemoeders achter elkaar. Ja sorry, ik was laat en moest nog e.e.a. uitzoeken. Maar gelukkig pakte het best goed uit en groeide hij op als gezonde dwarse puber met zijn eigen gebruiksaanwijzing.

Op zijn 16e zat hij pontificaal met het tijdschrift l’Homo op de bank. Buiten het feit dat hij aan het lezen was, viel mij niets op. Langzaam drong zijn triomfantelijke grijns tot me door en de boodschap die hij daarmee uitstraalde. Mijn toenmalige vrouw en ik waren echt razend enthousiast. Dat zijn zusje begon te jammeren dat zij nu nog de enige normale in de familie was, dat begrepen wij wel. We hebben haar getroost en haar hoopvol hetzelfde familievirus toegewenst. Kwam alleen niet heel goed aan, want zij zat net in de meisjes-van-14-eenheidsworst-fase.

Zij wende er snel aan en Tim hielp zelfs een paar van haar vriendjes de coming-out-drempel over, aardig toch? Het is een goede jongen!

Tim was er klaar voor en ging het huis uit. Het was volkomen normaal dat als hij een weekendje naar huis kwam hij ineens zijn laptop dicht sloeg > onder de douche sprong > naar buiten liep > een uur wegbleef > en bij terugkomst weer ging douchen zonder te blikken of blozen (ik heb nooit een sporttas gezien). Lang leve Grindr. Een andere keer kwam hij hevig geïrriteerd al binnen 10 minuten weer terug door een in zijn ogen misleidende foto. Ja, ik vond het ook lullig dat hij die ander liet staan, vroeger zou ik hem aan de hand meenemen om sorry te laten zeggen…. Maar ja, dat houdt een keer op!

Ik heb wel veel van hem geleerd, bijvoorbeeld dat condooms weer boven komen drijven; Versatile iets anders is dan facilitair, ik daar ook niet zomaar naar moet vragen in een kroeg; Minder kleding en meer spiermassa veel likes oplevert op insta, ik daar online geen commentaar op moet geven (Trek eens wat aan Timmetje, zo vat je kou); Zijn kaken beter uitkomen als hij een tuitmondje trekt, alle foto’s daarom hetzelfde lijken; Vier keer soa’s hebben beter is dan één keer HIV.

In de tussentijd geniet hij van zijn leven en ben ik trots op hem.

En ach, het blijft toch je kind hè?

Laura
Mijn naam is Laura. Ik beweeg me volop in de LHBTQ+ wereld. Ik ben zelf bi, heb geweldige kinderen, een gay-zoon (25), dochter (24) en als extraatje nog een zoontje (11) van een donorstel, deze heeft dus 2 vaders en 2 moeders. Daarnaast maak ik hobbymatig kleding voor drags.

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in