Leestijd: 2 minuten

Een tijdje terug zat ik op de bank al scrollend door mijn Facebook tijdlijn, toen ik een nieuwsartikel tegenkwam. De titel? Nauwelijks verlof voor LHBTI-ouders, dan trekt het meteen mijn aandacht… LHBTI gerelateerde artikelen vind ik altijd interessant om te lezen, deze helemaal. Zelf heb ik namelijk ook een hele grote kinderwens, al heel lang weet ik het voor 200% zeker… Ik wil kinderen! Dit artikel ging over de regels en wetten rondom het regenboogouderschap, hoe dit geregeld is hier in Nederland. Toen ik dit artikel begon te lezen werd ik boos, maar ook vooral verdrietig. Ik besloot er een column over te schrijven.

Gezinssamenstelling

Anno 2020 zijn er allang niet meer alleen maar ‘standaard’ mannetje vrouwtje gezinnen meer. Gezinnen komen in steeds meer vormen voor, gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht of meeroudergezinnen. In Nederland zijn we over het algemeen heel tolerant als het gaat om geaardheid en relaties met mensen van hetzelfde geslacht. Ook hier valt nog iets van te zeggen… (misschien in een volgende column). De wetgeving voor de zogeheten regenbooggezinnen is nogal krom en verschilt ook per samenstelling van het gezin. In Nederland kan een kind volgens de wet ook niet meer dan twee ouders hebben. Wil je precies weten hoe dit zit? Check dan het artikel in de bronvermelding!

Je rechten als ouder

In mijn geval zou het bijvoorbeeld betekenen dat ik of mijn vriend volgens de wet niet bevoegd zijn om het rapport van ons kind te tekenen of zelfs niet aanwezig mag zijn bij een ouderavond op school. Dit zijn dingen die alleen de vader mag doen die het kind erkend heeft, wat naar mijn mening anno 2020 gewoon echt niet meer kan. Als ik met mijn vriend een kind krijg, dan voeden wij het samen op al dan niet met een moeder en hebben wij dezelfde rechten. Helaas beslist de wet momenteel nog anders… Er wordt hard aan gewerkt om deze wet te veranderen, maar dit gaat helaas niet zomaar.

Ook het verlof na het krijgen van een kind is lastig, ook hier hangen regels aan en wordt er bij de meeste bedrijven geen rekening gehouden met dit soort gezinssamenstellingen. Een wet veranderen dat gaat niet zomaar, toch is er iets wat gedaan kan worden… iets wat makkelijker is dan het veranderen van een complete wet. Voor bedrijven is het namelijk wel mogelijk om hier een bepaald beleid in te voeren. Het mooiste zou zijn dat bedrijven hun beleid zo aanpassen dat ook de andere ouder (de ouder die het kind niet officieel heeft kunnen erkennen) recht heeft op verlof om voor het kind te kunnen zorgen. HEMA is al bezig om het beleid hierin aan te passen en zet daarbij als een van de eersten en een van de weinigen de eerste stap in de goede richting. Het is een stap die heel weinig bedrijven zetten, maar toch hoop ik dat er snel meer bedrijven zullen volgen.

Conclusie

Een korte conclusie… Nederland is heel tolerant op het gebied van geaardheid en relaties tussen mensen van het zelfde geslacht, toch vallen er nog grote stappen te zetten. Onder andere in de wetgeving voor regenbooggezinnen. Het krijgen van een kind is voor LHBTI stellen vaak al een proces van jaren en dus erg lastig en dan maakt zoiets als een kromme wetgeving het niet makkelijker.

Toch zal het mij er in de toekomst niet van weerhouden om aan kinderen te beginnen! Samen moeten we er voor zorgen dat het voor regenbooggezinnen beter geregeld gaat worden.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5173943/lhbt-roze-ouders-meer-dan-gewenst-kind-opvoedingadoptie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in