Leestijd: < 1 minuut

Het blijft toch leuk, dat je, hoe oud je ook bent, je nog steeds heel vaak een 1e keer kan hebben. Dit is dus mijn eerste column voor Queerzine. Net zoals bij alle 1e keren weet ik niet wat de keren hierop gaan brengen, maar ik heb er erg veel zin in! Ik heb nu eenmaal een sterke mening die ik niet onder stoelen of banken steek.

Maar wat wel heel belangrijk is : Hoe afwijkend onze meningen ook mogen zijn, ik zal nooit iemand veroordelen! Hoe mooi zou de wereld toch zijn als we naar elkaar zouden kunnen luisteren zonder te veroordelen. Ik zal mijn duidelijke mening geven…maar ook luisteren .

Als Surinaams, Joodse, Homoseksuele Nederlander met een Duitse achternaam, HIV en 2 kinderen met een lesbische moeder zijn er nogal wat onderwerpen waar ik een mening over kan hebben.

Maar niks staat vast. Een vriend van mij heeft eens tegen mij gezegd: “Weet je wat mooi is aan jou? Je kan zo een sterke mening over iets hebben die je ook echt verdedigd, maar die mening kan ook zo weer bijgesteld worden als blijkt dat het toch anders is, of zou kunnen zijn.” Dat was en is, vind ik zelf dus, een heel groot compliment.

Ik mag mezelf ook graag vragen stellen en ik wil mijn 1e column dan ook afsluiten met een vraag die ik ook aan mijn fb vrienden heb gevraagd : ” Zou iedereen die nu zo bezig is met mondkapjes en afstand bewaren, ook echt altijd alleen maar beschermde seks hebben?”

Ik hoop dat mijn 1e column voor jullie net zo prettig lezen was, als voor mij het schrijven.

Orlando

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in