Leestijd: < 1 minuut

Sinds de coronacrisis merk ik, dat het me erg stoort dat de meeste mensen het HIV virus zomaar even schijnen te vergeten. Mensen die je huilend op tv ziet omdat ze niet bij hun stervende vader of moeder van ver boven de 80 konden zijn. Ze krijgen daar alle begrip voor en mogen met spandoeken en liedjes deze bejaarden toch een hart onder de riem steken.

Dat stoort mij. Mijn vrienden die ten tijde van de AIDS crisis ziek waren en zijn gestorven hebben nooit die steun gekregen. De mannen (en vrouwen) die stierven waren 18, 22, 28 maar zeker geen 80! De gay community maakt al sinds begin jaren 80 Social Distancing mee. “Ik mag dus niet meer uit jou glas drinken”. “Wat erg dat je zoon gay is…dan zal hij ook wel AIDS hebben.

Voor het AIDS virus is ook nog geen vaccin en vergeet niet, dat het om onbeschermde sex gaat! Niet om het geslacht! Toch schijnt het dus makkelijker te zijn om een mondkapje te dragen, dan om een condoom om te doen.

Ik moet er stiekem toch wel om lachen als je de (overdreven ) reactie van heel veel mensen ziet. Dus ga ik er maar vanuit dat alle mensen die nu zo in paniek zijn over besmettingen en mondkapjes, allemaal altijd alleen maar beschermde sex hebben….anders snap ik het niet meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in