Leestijd: 2 minuten

Wanneer 2 mensen een relatie hebben is het over het algemeen fijn om hand in hand over straat te lopen. Helaas durven veel mensen die een homo seksuele relatie hebben dit vaak niet. Ondanks dat Nederland altijd als een tolerant land gezien word is dit helaas niet zo goed als wat er gezegd word.

Mensen kijken je nagenoeg altijd na, roepen je na en op z’n ergste geval kan het zelfs tot mishandeling komen. Helaas heb ik zelf regelmatig meegemaakt dat ik nageroepen werd. Hiernaast merkte ik nagenoeg altijd dat als ik hand in hand liep dat ik werd aangestaard door bijna iedereen.

Als Nederland zo’n tolerant land zou zijn als wat ze zelf denken dan zou iedereen zichzelf kunnen zijn, Dit is helaas niet het geval. Er zijn te veel mensen die niet zichzelf durven te zijn omdat zij bang zijn dat er iets gebeurd. Dit vind ik te erg voor woorden want iedereen verdiend het om zichzelf te zijn. Als jij jezelf als een ander voordoet wie is dan jou?

Je eigen identiteit maakt je tot wie je bent, niemand zou bang moeten zijn om zichzelf te kunnen zijn. Ik kies ervoor wanneer ik hand in hand loop met mijn partner, niet mijn angst. Hoe meer het zichtbaar word dat 2 mannen of 2 vrouwen hand in hand lopen, hoe meer het als normaal gezien gaat worden. Wij zijn inderdaad anders dan de rest maar zal ik is wat vertellen? Iedereen is anders.

Niemand is hetzelfde en dat maakt deze wereld juist zo mooi. Om deze reden zeg ik ook altijd dat als ik zin heb om in een relatie hand in hand te lopen ik dat ook doe. Hopelijk word er ooit gewoon volledig normaal gedaan over 2 jongens of 2 meisjes die samen zijn maar helaas ben ik er bang voor dat wij dat nooit gaan meemaken. Waar wij wel met z’n alle voor kunnen zorgen is dat de generaties na ons het als iets normaals gaan zien en dat wij gaan naar een wereld waarin iedereen gelijk word behandeld!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in